Om varmepumper

1 . En varmepumpe (også kjent som en omvendt syklus klimaanlegg) er en meget flink innretning som trekker ut varme-energi fra et luftvolum (utendørs), og overfører den til et annet (innendørs). Uteluften "kjøles ned..." og din inneluft varmes tilsvarende opp.


De kan brukes til:

- Varme i vinter

- Kjølig om sommeren

- Avfukte luften

- Sirkulere og filtrere luften


2 . Hvordan vet fungerer varmepumper

Varmepumper skaper ikke NY varme , men trekke det fra en luftmasse og overføre den til en annen. De bruker det samme prinsippet som ditt kjøleskap: Man komprimerer gass og utvider (ekspanderer den) deretter, og kan dermed transportere trekke energien.


Selv om luften utenfor er iskald kan vi hente varmeenergien og overføre den til innsiden for å holde deg varm. På  sommeren vender vi  helt enkelt på  prosessen: vi  tar varmeenergien fra rommet du  er i og  sender den ut. Du kontrollerer hele tiden ditt klima.


3. Hvorfor er Varmepumper bedre enn andre former for oppvarming ?

De er mye billigere å drifte og kan gi opptil fire ganger mer varme enn sen driftsstrømmen du betaler for. Og de kan brukes hele året for kjøling, luftfiltrering og avfukting. De er trygge og enkle å bruke fordi varmepumper produserer lav "varmetetthet": Store volumer LITT  varmere snarere enn liten brennhet overflate. Dette er trygt for barn og eldre og fjerner risikoen for brann eller overheting slik elektriske varmeovner gir. De er enestående for bekvemmelighet og brukervennlighet (Remote Controlled ). De forurenser ikke vår atmosfære med gasser eller partikkeler. "Ingen ild,- ingen røk" for å  spøke litt?


4 . Hva er en inverter varmepumpe ?

Inverter systemer sparer ytterligere energi ved å bruke en variabel kontrollert komressor( turtall ). Effekten blir styrt til bare å gi den energi som kreves for å holde rommet på den innstilte temperatur. da det kreves mindre kraft  reduseres betydelig kraftforbruket. Inverter-kontroll ikke bare sparer penger, men men gir deg mer komfort.


5 . Hvor stor varmepumpe trenger jeg for

hjemmet mitt ?

Hvert hjem er like individuetl som sin eier. Nøkkelen til å velge riktig varmepumpe for ditt hjem er nøyaktig beregning av varmen som må forflyttes inn i ditt hjem i vintermånedene for oppvarming , og ut av ditt hjem i sommerhalvåret for kjøling. Dette må utføres av erfarne og kvalifiserte spesialister. Klikk her for å arrangere en gratis befaring og pristilbud.


6 . Hvilke faktorer vil påvirke størrelsen varmepumpe jeg trenger ?

Mengden av varme nødvendig vil avhenge av risken for varmetap gjennom vegger, vinduer og tak. For å minimere dette tapet er god isolasjon avgjørende. Ved god isolasjon vil størrelsen på varmepumpe velges generelt være mindre og derfor billigere i drift. Det aspektet av hjemmet er også en viktig faktor som nordvendte rom er generelt varmere og krever mindre oppvarming .


7 . Tar Varmepumper opp mye plass ?

Nei, varmepumper er designet for å være diskré i sin størrelse og stil, med lavt støynivå. Det finnes ulike typer varmepumper. Noen kan monteres inn i eksisterende peis eller bli innfelt i veggene. Andre kan monteres på vegg nær taket . "Ducted split" systemer kan være skjult i taket.


8 . Hvilke typer varmepumpeanlegg finnes hos Luft & Miljø ?

Det finnes ulike varmepumpesystemer som kan omfatte :

Enkelt Split system : en innedel og en utedel. Egnet for et enkelt rom eller der romplassering tillater riktig varmespredning til flere rom.

Multi split system : flere innedeler koblet til en utendørsenhet. Passer for flere rom i flere etasjer.

Kanal system : en utendørsenhet koblet til én eller flere skjulte innendørsanlegg med varme distribuert via rør til de enkelte rom . Passer for hele huset løsninger .


9 . Hvor mye koster det å kjøre en varmepumpe ?

Dette er avhengig av mengden av varme som kreves. Varmepumper overføre 3-4 ganger så mye energi fra uteluften som det kreves å  drive utstyert. Dens effektivitet er med andre ord 300 % til 400 % . Dette betyr at for 5kW av varme du "koster det" 1,5 kW elektrisk energi. Driftsenergien varierer med belastningen, men kan synke ned mot 500 W. Varmepumpe oppvarming er omtrent en fjerdedel kostnadene for elektrisk oppvarming, og omtrent en tredjedel av kostnadene for gassoppvarming.


10 . Hvor stille er varmepumper ?

Moderne inverter varmepumper fra de beste produsentene er veldig stille . Den man hører i en typisk varmepumpe er luft som passerer gitteret på vei ut av enheten. Dette oppfattes som et stille sus, som er marginalt høyere enn normal bakgrunnsstøy og er vanligvis ikke distraherende.


11 . Er Varmepumper pålitelig ?

Ja. Varmepumper er ekstremt pålitelig . De bruker den samme prosessen som et kjøleskap eller fryser og har samme grad av pålitelighet og levealder. De beste merkene kommer med en 5 års garanti fra produsenten.


12 . Hva er Energy Star Rating?

Alle varmepumper som selges i Norge er pålagt å ha en stjerneklassifisering og må oppfylle en Minimum Energy Performance Standard (MEPS). Her i  Norge opererer man med betegnelsen COP (Coefficient of Performance) (oppvarming) og EER (Energy Efficiency Rating) (Kjøling) på 2,3 . Alle hvitevarer som når dette nivået er tildelt to stjerner. For hver 0,3 økning i enten COP eller EER belønnes med ytterligere en stjerne. Alle varmepumper har to stjernegraderinger, en for varme og en for kjøling. Enkelt sagt: Jo flere stjerner jo mer energieffektive.


13 . Hvor mye vil det koste å kjøpe og installere en varmepumpe ?

Fordi hvert hjem er unikt, er installasjonskostnaden for en varmepumpe forskjellig for hvert hjem og vil avhenge av størrelsen og typen varmepumpe og plasseringen av den utvendige kompressoren. Vi gir deg gjerne en uforpliktende befaring, og et påfølgende tilbud.


14 . Har Varmepumper medføre dårlig eller trettende inneklima ?

Nei, i motsetning til kaminer eller peis forbruker ikke varmepumper ikke oksygen. De avgir heller ikke hverken gasser eller svevestøv og sot.

Elektriske ovner har ofte glødespiraler (som ordet tilsier: gløder) og disse  brenner eller svir luftbåret støv og partikler. Dette gir vond lukt og belaster ditt inneklima. Dessuten innebærer veldig høye punkt-temperaturer risk for brannskade og personlig sikkerhet.


15 . Er Varmepumper noe bra for allergikere og astmatikere ?

Ja, varmepumper ikke bare "IKKE forurenser" luften men tvert imot har en rekke filtre som rene og rense luften :


Catechin Filter:           

Støv, muggsporer og mikroorganismerabsorberes festes på filteret ved statisk elektrisitet og dered tilvekst hemmes av en ingrediens (polyphenol) utvunnet fra epler.


Ion Deodorizing Filter: 

Filter fjerner lukt ved hjelp av ioner.


Plasma Filter:               

Høyeffektive elektroniske luftfilter fjerner støv og lukt og gir deg og din familie et langt bedre inneklima.

Om varmepumper

- Alt under samme tak!

Telefon ikon
mail ikon
facebook ikon
gps ikon

Besøksadresse:

Wecyveien 6,

1859 Slitu

Postadresse:

Pb 298

1802 Askim

Åpningstid:

Man-fre 08.00 - 16.00

© 2016 Luft & Miljø AS. Designed by Celanddata.no